Getoonde vliegticketprijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Last-minute Fuerteventura, Spain

Goedkope vliegtickets Fuerteventura

Vanaf

Goedkoop vliegen naar Fuerteventura, Spanje

Het altijd zonnige Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden en staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden, kristalheldere water en indrukwekkende vulkanische landschappen. Het eiland is minder druk dan het grotere en toeristische Gran Canaria en een ideale bestemming voor zowel ontspanning als avontuur en populair bij zonaanbidders die het hele jaar door willen genieten van lekker weer.

De spectaculaire duinen van Parque Natural de Corralejo gaan over in het turquoise water, terwijl de uitgestrekte stranden van Cofete en Sotavento in het zuiden je meenemen naar een plek van pure rust en ongerepte natuur. Voor watersportliefhebbers zijn Flag Beach en El Cotillo een waar paradijs. Of je nu de golven trotseert met je surfboard, de wind in je kite vangt! In Betancuria, de voormalige hoofdstad, dwaal je door smalle straatjes langs charmante koloniale gebouwen en eeuwenoude kerken. Beklim de Montaña de Tindaya, een heilige berg die ooit werd vereerd door de oorspronkelijke bewoners en nog altijd geheimzinnige rotstekeningen herbergt.

Klaar voor een vakantie op Fuerteventura? Op deze pagina vind je de beste deals voor goedkope vliegtickets naar het eiland én handige informatie over het weer, de beste reistijd en tips voor accommodaties om jouw reis compleet te maken. Boek dus vandaag nog je vlucht en beleef een onvergetelijke vakantie op dit betoverende eiland!

Vluchten vanaf Schiphol naar Fuerteventura

Met een directe vlucht van Amsterdam Schiphol (AMS) naar Fuerteventura Airport (FUE) ben je in ongeveer 4 tot 4,5 uur op je bestemming. Vanaf Schiphol vertrekken regelmatig rechtstreekse vluchten naar Puerto del Rosario, vooral tijdens het hoogseizoen. Je kunt vliegen met Transavia, KLM, Ryanair en easyJet, afhankelijk van de periode en beschikbaarheid. Fuerteventura Airport ligt op slechts 5 km van Puerto del Rosario, de hoofdstad van het eiland. Vanaf de luchthaven kun je eenvoudig verder reizen met bussen, taxi’s of huurauto’s naar populaire badplaatsen zoals Corralejo, Costa Calma of Morro Jable.

Tip: Je kunt ook naar Lanzarote Airport (ACE) vliegen en met een veerboot vanuit Playa Blanca binnen 30 minuten naar Fuerteventura oversteken.

Dit zijn de goedkoopste vluchten naar Fuerteventura

Andere luchthavens naar Fuerteventura

Naast Schiphol (AMS) kun je vanaf meerdere luchthavens in Nederland én vanaf Duitsland en België naar Fuerteventura vliegen. Rotterdam The Hague Airport (RTM) biedt af en toe seizoensgebonden vluchten, vaak met Transavia. Ook Eindhoven Airport (EIN) heeft regelmatig vluchten naar Fuerteventura, je vliegt dan meestal met Ryanair of Transavia. Via Brussel Zaventem (BRU) of Brussel Charleroi (CRL) gaan directe low-cost vluchten naar Fuerteventura met Ryanair, TUI fly of Brussels Airlines. Vanuit Duitsland kun je vliegen vanaf Düsseldorf (DUS), of net over de grens bij Noord-Limburg vanaf Weeze (NRN), vaak met airlines als Eurowings, Condor of Ryanair. Houd wel rekening met eventuele extra reistijd en kosten.

Wat kun je allemaal in Fuerteventura doen?

Fuerteventura is beroemd om zijn vulkanische landschappen, en geliefd om zijn ruige natuur. De duinen van Corralejo, een beschermd natuurgebied, bieden een spectaculair woestijnlandschap dat uitloopt in turquoise wateren. Dit gebied is perfect voor lange wandelingen of een avontuurlijke jeeptour.

Natuurlijk mag je de uitgestrekte stranden van het eiland niet missen, zoals Cofete, een ongerept paradijs aan de westkust, of Sotavento, bekend om zijn ideale windomstandigheden voor kitesurfen en windsurfen. Voor een snorkel- of duikavontuur is de onderwaterwereld rond Isla de Lobos of bij Caleta de Fuste een echte aanrader.

Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de verschillende winkelcentra en markten van het eiland. In Puerto del Rosario, de hoofdstad, vind je het Las Rotondas Shopping Center, met bekende merken en lokale winkels. Corralejo heeft gezellige boetieks en souvenirwinkels, terwijl je in Morro Jable unieke handgemaakte sieraden en ambachtelijke producten kunt kopen.

Op zoek naar een authentieke ervaring? Bezoek dan een van de lokale markten, zoals de Ambachtelijke Markt van La Oliva, waar je Canarische producten zoals aloë vera, kaas en handgemaakte souvenirs kunt vinden.

Een van de meest interessante plekken is Betancuria, de vroegere hoofdstad van het eiland. Dit pittoreske dorp werd in de 15e eeuw gesticht door de Normandische ontdekkingsreiziger Jean de Béthencourt en was lange tijd het politieke en religieuze centrum van Fuerteventura. Hier kun je de Iglesia de Santa María bewonderen, een prachtige kerk met een rijke geschiedenis.

Ook in La Oliva vind je historische schatten, zoals de Casa de los Coroneles, een voormalig koloniaal paleis waar ooit de militaire gouverneurs van het eiland woonden. Dit imposante gebouw biedt een inkijkje in de geschiedenis en architectuur van Fuerteventura.

Voor liefhebbers van archeologie is Tindaya een bijzondere plek. Deze heilige berg werd door de oorspronkelijke bewoners van het eiland vereerd en bevat eeuwenoude rotstekeningen. Volgens legendes had de berg magische krachten.

Wist je dat…

  • De berg Tindaya door de oorspronkelijke bewoners als een heilige plaats werd beschouwd?
  • Fuerteventura maar 100 km van de Marokkaanse kust ligt?
  • De duinen van Corralejo soms ‘de Sahara van Fuerteventura’ worden genoemd?
  • Fuerteventura een van de beste plekken in Europa is om te windsurfen, dankzij de constante passaatwinden?

Top 10 dingen om te doen op Fuerteventura

Om je op weg te helpen bij het plannen van je reis naar dit prachtige eiland, hebben we een top 10 samengesteld met de populairste activiteiten op Fuerteventura:

#1 Beklim de Calderón Hondo
Deze vulkaankrater bij Lajares is een van de best bewaarde kraters van Fuerteventura. De klim is relatief eenvoudig en geeft een prachtig uitzicht over het eiland en de omliggende lavavelden. Onderweg kun je eekhoorns en andere wilde dieren spotten.

#2 Verken de duinen van Corralejo
Het Parque Natural de las Dunas de Corralejo voelt als een mini-Sahara met uitgestrekte zandduinen die uitmonden in de turquoise zee. Maak een wandeling door dit unieke landschap of ga sandboarden voor een extra dosis avontuur.

#3 Bezoek Betancuria, de oude hoofdstad
Betancuria, gesticht in de 15e eeuw, is een van de meest historische plekken van het eiland. Wandel door de charmante straatjes, bezoek de Iglesia de Santa María, en leer meer over de geschiedenis van Fuerteventura in het archeologisch museum.

#4 Ontdek de heilige berg Tindaya
De berg Tindaya werd door de oorspronkelijke bewoners als heilig beschouwd en bevat eeuwenoude rotstekeningen. De mythen rondom de berg maken het een mysterieuze en bijzondere plek om te bezoeken.

#5 Maak een boottocht naar Isla de Lobos
Op slechts 15 minuten varen van Corralejo ligt het prachtige Isla de Lobos, een onbewoond eiland met kristalhelder water en spectaculaire natuur. Je kunt hier wandelen, snorkelen en genieten van de rust.

#6 Ontspan op de paradijselijke stranden
Fuerteventura heeft enkele van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden.
Cofete Beach is een wild, ongerept strand in het zuiden. El Cotillo heeft heerlijke lagunes met kalm, helder water, perfect om te zwemmen.

#7 Vang de wind … en de golf
Fuerteventura is dé plek voor wind- en kitesurfers, dankzij de constante passaatwinden. De beste spots zijn Sotavento, Corralejo en El Cotillo. Als je nog nooit hebt gesurft, kun je hier lessen volgen.

#8 Maak een jeepsafari door het vulkanische landschap
Bezoek verlaten dorpjes, oude lavavelden en adembenemende kliffen. Een tour naar Cofete en de Villa Winter, een mysterieuze villa uit de Tweede Wereldoorlog, is zeker de moeite waard!

#9 Spot dolfijnen en walvissen
Vanuit Morro Jable en Corralejo vertrekken dagelijks boottochten om dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke habitat te spotten. Een onvergetelijke ervaring!

#10 Proef de Canarische keuken
Fuerteventura heeft een unieke gastronomie. Probeer de Papas Arrugadas met mojo-saus – kleine aardappelen met pittige saus. Of Queso Majorero – een lokaal gemaakte geitenkaas.

Ontdek de subtropische Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden vormen een fascinerende archipel voor de kust van Noordwest-Afrika. Hoewel ze geografisch dichter bij Afrika liggen, behoren ze tot Spanje. Dankzij het zonnige klimaat met meer dan 3000 zonuren per jaar, de indrukwekkende natuur en de unieke vulkanische landschappen zijn de eilanden geliefd bij reizigers van over de hele wereld. 

De eilandengroep bestaat uit zeven hoofdeilanden, elk met een eigen karakter en unieke bezienswaardigheden. Tenerife, het grootste eiland, is vooral bekend om de imposante Teide, de hoogste berg van Spanje en een actieve vulkaan. Gran Canaria staat bekend om zijn veelzijdigheid, met gouden duinen in Maspalomas, levendige badplaatsen zoals Playa del Inglés, en een groen binnenland met diepe ravijnen en traditionele dorpjes. Lanzarote, het eiland van vuur, is beroemd om zijn surrealistische vulkanische landschappen. Fuerteventura, het op één na grootste eiland, is een paradijs voor strandliefhebbers en watersporters. De rustige dorpjes, het vulkanische binnenland en de historische hoofdstad Betancuria maken het eiland ook perfect voor wie van rust en natuur houdt. La Palma, ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd, is een groene oase vol dichte bossen, spectaculaire kliffen en vulkanische landschappen. La Gomera is een verborgen parel, geliefd bij natuurliefhebbers en rustzoekers. Het eiland staat bekend om het mysterieuze Laurisilva-woud in Nationaal Park Garajonay. El Hierro, het kleinste en meest ongerepte eiland, is een paradijs voor duikers en avonturiers. De zee heeft een van het meest heldere water ter wereld.

In welk hotel op Fuerteventura kan ik slapen?

Vliegtickets naar Fuerteventura geregeld? Fantástico! Met je goedkope vliegticket(s) naar Fuerteventura op zak, is het tijd om een fijne uitvalsbasis te vinden. En ook daar helpen we je bij! Bij Vliegtickets.nl ontdek je een breed aanbod aan hotels en accommodaties verspreid over het eiland – van de levendige kustplaatsen Corralejo en Caleta de Fuste tot de rustige pareltjes in Morro Jable en Costa Calma.
Zoek je een hotel direct aan het strand, een all-inclusive resort, een gezellige boutique-accommodatie of een budgetvriendelijke optie? Wil je een verblijf met of zonder ontbijt, of eentje die je eenvoudig kunt annuleren? We hebben regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen, en met onze handige filters vind je in een handomdraai jouw ideale verblijf. Zo regel je met een paar klikken de perfecte plek om te overnachten en optimaal van Fuerteventura te genieten!

Fuerteventura praktisch

🛬 Luchthavens Fuerteventura Airport (FUE) – Puerto del Rosario 
🛫 Vertrekluchthavens in NL Schiphol (AMS), Eindhoven Airport (EIN), Rotterdam The Hague Airport (RTM)
🛧 Airlines Transavia, Ryanair, easyJet, TUI fly
🌍 Afstand Amsterdam – Fuerteventura 3.000 km
🕑 Vluchttijd +- 4 uur en 30 minuten
🕑 Tijdverschil
Tijdverschil met Nederland is -1 uur

Welke vliegvelden heeft Fuerteventura?

Fuerteventura heeft één internationale luchthaven: Fuerteventura Airport (FUE) – ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad Puerto del Rosario. De belangrijkste bestemmingen op het eiland kun je vanaf hier eenvoudig bereiken met de bus, taxi of een huurauto. Je kunt ook overwegen om op een ander eiland te vliegen. Lanzarote heeft een groot aanbod internationale budgetvluchten en heeft ook de snelste veerbootroute naar Fuerteventura. Vanaf Playa Blanca vaar je in 30-35 minuten naar Corralejo, met maatschappijen als Fred. Olsen Express, Naviera Armas en Líneas Romero. Een ander goed alternatief is vanaf Gran Canaria, van Las Palmas naar Morro Jable duurt de overtocht zo’n 2 tot 3 uur.

Vervoer in Fuerteventura

Openbaar vervoer
Fuerteventura heeft een goed netwerk van bussen, beheerd door Tiadhe, die de belangrijkste steden en toeristische gebieden met elkaar verbinden. Er zijn regelmatige busroutes tussen Puerto del Rosario, Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma en Morro Jable. Tickets kunnen worden gekocht bij de chauffeur of bij verkooppunten in de grotere steden. Treinen zijn er niet op het eiland.

Fietsen en elektrische steps
Door het droge, open landschap en de goede wegen is Fuerteventura een fijne bestemming voor wielrenners en mountainbikers. Fietsverhuur is mogelijk in toeristische gebieden zoals Corralejo en Costa Calma. Elektrische steps zijn minder gebruikelijk dan op andere eilanden, maar in sommige badplaatsen kun je ze huren via lokale aanbieders.

Taxi’s
Taxi’s zijn beschikbaar in steden zoals Puerto del Rosario, Corralejo en Morro Jable en kunnen worden gevonden bij taxistandplaatsen of telefonisch worden besteld. Er is geen Uber of andere ridesharing-dienst actief op het eiland.

Autoverhuur
Fuerteventura is ideaal om met een huurauto te verkennen. De wegen zijn goed onderhouden en een auto geeft je de vrijheid om afgelegen stranden en natuurgebieden zoals Cofete en Betancuria te ontdekken. Huurauto’s zijn beschikbaar op de luchthaven en in de grotere toeristische gebieden. Let op dat in natuurreservaten en op sommige onverharde wegen 4×4 voertuigen worden aanbevolen.

Veerboten
Vanaf Fuerteventura zijn goede veerbootverbindingen met de andere Canarische Eilanden, ideaal als je wil gaan eilandhoppen! Via Corralejo vaar je al in een half uur naar Lanzarote. Je kunt ook vanaf Morro Jable oversteken naar Gran Canaria. Deze boottrip duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Van en naar de luchthaven van Fuerteventura

De luchthaven van Fuerteventura is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Buslijn 3 verbindt de luchthaven met de hoofdstad Puerto del Rosario, Caleta de Fuste en Las Salinas, met regelmatige vertrektijden en een reistijd van ongeveer 10-15 minuten naar Puerto del Rosario. Daarnaast rijdt buslijn 10 naar Morro Jable en lijn 16 naar Gran Tarajal. Taxi’s zijn beschikbaar bij de aankomsthal en er zijn meerdere autoverhuurbedrijven aanwezig.

Meer bestemmingen in Spanje

Veelgestelde vragen over vliegen naar Fuerteventura

Voordat je je vliegtickets naar Fuerteventura boekt, heb je mogelijk nog enkele vragen. Welke periode kun je bijvoorbeeld het beste gaan? En hoe en wanneer vind je de goedkoopste vliegtickets? Welke luchthavens zijn handig? Wij geven je graag antwoord op de meest voorkomende vragen.

FAQ

Wat is de beste periode om naar Fuerteventura te vliegen?

Fuerteventura heeft een mild en droog klimaat, met warme temperaturen het hele jaar door. De goede tijd om Fuerteventura te bezoeken is in de lente (maart-mei) en de herfst (september-november), wanneer het weer aangenaam is en de toeristische drukte minder groot. De zomermaanden zijn populair voor strandvakanties, met temperaturen rond de 28-32°C, terwijl de wintermaanden (december-februari) ook aantrekkelijk zijn met temperaturen tussen 18-24°C en weinig regen.

Hoe vind ik de goedkoopste vliegtickets naar Fuerteventura?

Via Vliegtickets.nl natuurlijk! We vergelijken vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen om voor jou de beste prijs te vinden om naar Fuerteventura te vliegen. Hier zijn enkele tips om je te helpen zo goedkoop mogelijke tickets te vinden:

  • Overweeg vluchten met een tussenstop; deze zijn vaak voordeliger.
  • Kijk naar vluchten van verschillende luchthavens, zoals Amsterdam, Eindhoven of Brussel.
  • Boek je vlucht 2 tot 3 maanden van tevoren om de beste prijzen te krijgen.
  • Voer flexibele reisdata in om lagere prijzen te vinden.
  • Vluchten op doordeweekse dagen zijn meestal goedkoper.

Wat kost een vliegticket naar Fuerteventura?

Een retourticket van Amsterdam Schiphol naar Fuerteventura (FUE) kost gemiddeld tussen de €100 en €300, afhankelijk van het seizoen. In het laagseizoen (in de lente en de herfst) zijn de tickets doorgaans goedkoper, terwijl de prijzen in het hoogseizoen (de zomermaanden en feestdagen) flink omhoog kunnen vliegen.

Hoe lang is het vliegen naar Fuerteventura?

Een directe vlucht van Amsterdam Schiphol (AMS) naar Fuerteventura Airport (FUE) duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten. Vanaf de luchthaven kun je eenvoudig de belangrijkste badplaatsen zoals Corralejo, Caleta de Fuste en Morro Jable bereiken met het openbaar vervoer, taxi’s of een huurauto.

Hoe kom ik aan goedkoop internet op Fuerteventura?

Als je uit Nederland komt, kun je je reguliere mobiele abonnement gewoon op Fuerteventura gebruiken zonder extra kosten, dankzij de EU-roam-like-at-home-regelgeving. Dit betekent dat je dezelfde bel-, sms- en datatarieven kunt gebruiken als thuis in Nederland, zolang je maar binnen de limiet van je abonnement blijft. Als je veel data gebruikt, kan het voordelig zijn om een lokale prepaid SIM-kaart te overwegen. Providers zoals Movistar, Vodafone en Orange bieden voordelige prepaidkaarten aan, die verkrijgbaar zijn op luchthavens, in winkels en kiosken. Veel openbare plekken zoals cafés en restaurants bieden gratis WiFi aan, maar wees voorzichtig bij het gebruik van openbare netwerken en overweeg het gebruik van een VPN.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Fuerteventura?

Fuerteventura bevindt zich in de West-Europese tijdzone (WET). Dit betekent dat het op Fuerteventura het hele jaar door 1 uur vroeger is dan in Nederland.

Jaarlijks terugkerende evenementen op Fuerteventura

Fuerteventura organiseert het hele jaar door verschillende festivals en evenementen die de Canarische cultuur en tradities weerspiegelen. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Februari – Carnaval van Corralejo en Puerto del Rosario
  • Mei – Día de Canarias (Canarische Feestdag)
  • Juli – Fiesta de Nuestra Señora del Carmen (vieringen in vissersdorpen)
  • Oktober – Kite Festival in Corralejo
  • December – Kerst- en nieuwjaarsvieringen aan het strand

Hoeveel fooi moet je geven op Fuerteventura?

Fooi geven is op Fuerteventura niet verplicht, maar het wordt wel gewaardeerd in de dienstverlenende sector. In restaurants is het gebruikelijk om een kleine fooi van ongeveer 5-10% te geven, tenzij er al een ‘servicio’ op de rekening staat. Voor taxi’s kun je het bedrag afronden of een paar euro extra geven.

Kun je betalen met pin en zijn er geldautomaten?

Op Fuerteventura kun je vrijwel overal betalen met pinpassen en creditcards, vooral in steden, toeristische gebieden en bij grotere winkels en restaurants. Pinautomaten (ATM’s) zijn overal te vinden, vooral in steden en badplaatsen. Het is echter handig om wat contant geld bij je te hebben voor kleinere aankopen, zoals op markten of in kleine cafés waar pinbetalingen niet altijd worden geaccepteerd. Controleer bij je bank of je betaalpas op de Canarische Eilanden werkt en op Europa staat, en houd rekening met eventuele transactiekosten voor buitenlandse betalingen.

Is Fuerteventura een veilige bestemming?

Fuerteventura is over het algemeen een veilige bestemming voor toeristen. Net zoals in andere toeristische gebieden is het echter verstandig om alert te blijven op zakkenrollers, vooral op drukke plekken zoals markten en toeristische trekpleisters.

Is Fuerteventura een drukke bestemming?

Fuerteventura is een populaire bestemming, ook tijdens de wintermaanden, wanneer veel toeristen uit Noord-Europa naar het eiland komen om te overwinteren en van het milde klimaat te genieten. In de zomermaanden zijn de stranden drukker, maar Fuerteventura is minder massaal dan bijvoorbeeld Tenerife of Gran Canaria. In het laagseizoen (voorjaar en herfst) is het over het algemeen rustiger en kun je volop genieten van de stranden en natuur zonder grote mensenmassa’s.

Moet ik me vaccineren voor Fuerteventura?

Voor een reis naar Fuerteventura zijn geen verplichte vaccinaties voor reizigers uit Nederland of België. Het wordt wel aangeraden om de standaardvaccinaties zoals DTP en hepatitis A op peil te houden.

Heb ik een visum nodig voor Fuerteventura?

Reizigers uit EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Fuerteventura, aangezien het deel uitmaakt van Spanje en de Europese Unie. Binnen de Schengenzone kun je zonder visum reizen voor zowel kortdurende toeristische als zakelijke verblijven van maximaal 90 dagen. Vergeet niet de geldigheidsdatum van je paspoort of identiteitskaart te controleren.

Kun je het kraanwater op Fuerteventura drinken?

Hoewel het kraanwater op Fuerteventura veilig is om te drinken, wordt het vaak afgeraden vanwege de smaak en het hoge chloorgehalte. De meeste mensen kiezen ervoor om flessenwater te kopen, dat overal verkrijgbaar is. Een milieuvriendelijker alternatief is een herbruikbare fles met een waterfilter.

Hoe is de gezondheidszorg op Fuerteventura?

Het Spaanse gezondheidszorgsysteem is van goede kwaliteit, en er zijn moderne ziekenhuizen en klinieken in steden zoals Puerto del Rosario. Reizigers uit EU-landen kunnen gebruikmaken van noodzakelijke medische zorg met hun Europese zorgpas (EHIC). Zorg ervoor dat je ook een reisverzekering hebt die medische kosten en mogelijke repatriëring dekt, aangezien sommige behandelingen niet volledig door de EHIC worden vergoed.

Hoeveel bagage mag ik meenemen op mijn vlucht?

De hoeveelheid bagage die je mag meenemen hangt af van de airline waarmee je vliegt. Over het algemeen mag je – naast een persoonlijk item- één stuk handbagage meenemen met een gewicht van tussen de 7 en 12 kg. Voor ruimbagage varieert het toegestane gewicht meestal tussen de 20 en 23 kg per koffer en moet je vaak bijbetalen. Het is belangrijk om de specifieke bagageregels van jouw luchtvaartmaatschappij te controleren, aangezien low-cost maatschappijen vaak extra kosten in rekening brengen voor ruimbagage en strikte regels hanteren voor de afmetingen en het gewicht van handbagage.

Hoe werkt inchecken op Schiphol ook alweer?

Je kunt meestal 24 tot 48 uur voor je vlucht online inchecken via de website of app van de luchtvaartmaatschappij. Bij online inchecken hoef je geen papieren instapkaart (boardingpass) te hebben. Je kunt een digitale versie op je telefoon of tablet gebruiken. Na het inchecken kun je de instapkaart downloaden of via de app openen. Bij de veiligheidscontrole en bij de gate laat je gewoon je digitale instapkaart zien.

Je kunt op Schiphol ook inchecken bij een zelfservice kiosk, waar je de boardingpass kunt printen. Als je bagage hebt die in het ruim moet, breng je die naar de bagage drop-off balie. Daar laat je je boardingpass en paspoort of ID-kaart zien. Heb je alleen handbagage, dan kun je direct door naar de douane.
Hier wordt je handbagage door een scanner gehaald. Alle vloeistoffen mogen niet meer dan 100 ml per flesje zijn. Elektronische apparaten zoals laptops en tablets moet je apart in een bak leggen. Je loopt daarna door een metaaldetector. Soms kan het zijn dat je extra wordt gecontroleerd als de detector iets oppikt. Dit is meestal met een handscanner.

Na de douane kun je naar de vertrekhal, waar je winkels en restaurants vindt, en van daaruit ga je naar je gate. Kijk op de informatieschermen, of op de Schiphol-app, om te zien waar je vertrekgate is. Het instappen begint meestal 30 tot 45 minuten voor vertrek. Hier laat je nogmaals je paspoort of ID-kaart en je instapkaart zien tijdens het instappen.

Hoe ver van tevoren moet ik op de luchthaven aanwezig zijn?

Voor Europese vluchten wordt aangeraden om minimaal 2 uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. Tijdens drukke periodes of bij grote luchthavens zoals Schiphol, is het verstandig om 2,5 tot 3 uur van tevoren aanwezig te zijn. Voor intercontinentale vluchten geldt meestal een advies van 3 uur vooraf.

Hoe werkt overstappen en een tussenstop?

Heb je geen rechtstreekse vlucht maar een tussenstop of overstap, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Een tussenstop, ook wel een tussenlanding genoemd, is wanneer een vliegtuig onderweg naar de eindbestemming landt op een andere luchthaven. Dit gebeurt vaak om passagiers in- of uit te laten stappen. In de meeste gevallen hoef je dan niet het vliegtuig uit.

Bij een overstap moet je het vliegtuig wél verlaten en een nieuwe vlucht nemen naar je eindbestemming. Omdat dit een nieuwe vlucht is, meestal met een ander vluchtnummer en soms een andere airline, moet je zelf overstappen naar het volgende vliegtuig, en opnieuw inchecken en een boardingpass regelen. In sommige gevallen krijg je bij je eerste check-in al beide boardingpassen, zodat je niet opnieuw hoeft in te checken.

Als de overstap onderdeel is van dezelfde boeking of luchtvaartmaatschappij, wordt je ruimbagage automatisch doorgeladen naar de volgende vlucht. Zorg er wel voor dat je dit bij het inchecken controleert. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je namelijk zelf je bagage ophalen en opnieuw inchecken bij de volgende vlucht.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn boeking?

Als je een vraag hebt over je vlucht, vliegticket of hotel, helpt onze Nederlandstalige klantenservice je graag! De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via dit contactformulier. Vertrek je binnen 48 uur? Neem dan rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.